lauantai 30. maaliskuuta 2013

Välipäivä

  

Pääsiäisen välipäivä. Rosmariini ja valkosipuli siinä odottelevat tositoimintaa. (Kirjoittamishetkellä ovatkin jo kaveeraamassa lampaan kanssa jääkaapissa, ja huomenna selviää mitä siitä suhteesta kehkeytyi.)


Pitkäperjantaina syötiin koko perhe yhdessä hyvää aamupalaa- traditio, jonka nappasin mukaan omasta lapsuudenkodistani. Mignon-munat vain puuttuivat, mutta se oli tänä vuonna Fazerin moka. :) Tuon pienen munapidikkeen löysin kirpparilta. Se on söpö, mutta tarkoituksena on vielä joskus ostaa jokaiselle oma kunnon munakuppi. Huomista varten oltiin tänään leipäostoksilla Sokoksella, ja siellä myyjä kertoi, että munakuppeja ei juuri enää myydä. Kananmunien syönti ei ole kai enää muodissa, sanoi hän. Hä???


Meillä pääsiäinen kallistuu pastelliin. Virallinen syy siihen on se, että kyllästyin keltaiseen. Epävirallinen se, että löysin noita koristemunia Tiimarista 90 sentillä per paketti. :)



Mies nosti tytön koristeeksi myös. Tänä välipäivänä ollaan kutsuttu tyttöä sotalapseksi. Tuo takki päällä ja sivupinni päässä näyttää ihan samalta kuin suomalaiset sotalapset, joita kiikutettiin Ruotsiin toisen maailmansodan aikaan. Tällä tytöllä vaan on leveä hymy, ne ressukat oli aika vakavan näköisiä, mitä kuvista olen huomannut. :/ Ihan kauhistuttaakin pelkkä ajatus, että joku äiti on siinä tilanteessa ollut, että on joutunut valitsemaan lähettääkö tuollainen pieni toiseen maahan vaiko ei. Huh!


Ja ruohot kasvaa. Toisaalla ohrat, tässä rairuoho. 


Huomenna tulee ruokavieraita, mukavaa. Piti leipoa myös kakku, mutta sen jätän tekemättä, ja tarjoankin jälkkäriksi jäätelöä. Pienimmän ruokavieraan päiväunet aikaistaa kemuja tunnilla, ja niitä kellojakin mennään taas ensi yönä peukaloimaan. Nipistän siis ne pari tuntia mitä aikataulusta karkaa hyviin yöuniin ja ruoan laittoon.

Mä oon muuten ollut niin ilahtunut kaikista teistä uusista lukijoista! Enkä edes vielä uskalla ajatella, kuinka monta uutta blogia luettavakseni teidän kautta saan. Tai siis minulle uutta. Jaiks, aikoo nämä blogisessiot pidentyä...

Kohta taas voidaan sanoa ready, set, GO! ja pääsiäinen jatkuupi. :)

15 kommenttia:

  1. No aika soma ja iloinen sotalapsi :)
    Marimekolta on tullut aika hienot Siirtolapuutarha-munakupit.. ja Iittalallakin on muutama hieno malli. Oliskos tää esim. teidän tyyliä http://store.iittala.com/epages/iittala.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/iittala/Products/X202710

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se myyjä ei oikein ollut ihan oikeessa tämän kananmunansyönnin "trendikkyyden" kanssa. :D Kiitos vinkeistä! Pistän korvan taakse, viimeistään ensi vuotta ajatellen!

      Poista
  2. Suloinen on teidän sotalapsenne! Vaaleanpunaista löytyy meidänkin pääsiäisestä, keväinen väri kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei kai sen ole pakko keltainen olla sen pääsiäisvärin. :)

      Poista
  3. Ihanaa pääsiäistä teille! Blogissani on sulle tunnustus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Kävinkin jo kurkkaamassa ja yritän ehtiä tarttua siihen piakkoin!

      Poista
  4. Ihana blogi sinulla! Olen uusi bloggaaja. Tulehan käymään vierailulla blogissani :) aurinkoista kevättä sinulle! :) silja

    VastaaPoista
  5. Hei! Tykkään sun blogista aina vaan :) IKEAssa on munakuppeja halvalla, jos käytännöllisyys lyö läpi suuren maailman tyylikkyyden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännöllisyys todellakin lyö läpi suuren maailman tyylikkyyden! :D Täytyy tsekata, Ikea on lähellä. :P Kiitos vinkistä!

      Poista
    2. Juu Ikean 365+ sarjasta löytyy edullisesti, 1,99 euroa / kpl :)

      Poista
  6. Kylläpä löytyi kiva uusi blogi, kipaisen keittämässä kupin teetä ja alan syventyä kauniiseen blogihistoriaasi...katsotaan malttaako mennä nukkumaan ollenkaan.. =)

    VastaaPoista
  7. Voi Mimmu, en mitenkään vainoa sua, mutta nappaa haaste mun blogista kans... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitos haasteista!! Mä koitan ehtiä niihin kunhan tää hektinen elämänvaihe helpottaa...vielä reilu viikon tiukka puristus tiedossa.

      Poista