perjantai 12. lokakuuta 2012

Pikkutuubi ja isotuubi


  No siinä tuli liian monta kuvaa samasta asiasta. Tyttönen ei vain oikein ollut kuvaustuulella, eikä saalistamallakaan saatu saalistettua kunnon kuvaa jossa molemmat katsottaisiin kameraan. :) 

Pointtini kuitenkin oli tuubihuivi. Tästä samaisesta lankaparista virkkasin vuosi sitten Kalastajan vaimon ohjeen mukaan yhtä ihanaa villapaitaa. Siitä ei juuri hihoja enempää enää puuttunut, mutta purkutuomion sai. Siitä tuli niin kuuma haarniska, että totesin etten koskaan iki-milloinkaan asu niin kylmissä olosuhteissa, että voisin sitä käyttää. Virhe piili siinä, että Kalastajanvaimo käytti lankoina angoraa ja alpakkaa, ja minä korvasin tuon alpakan halvemmalla seitsemällä veljeksellä. Ei ois pitäny. :) Jotain piti langoista kuitenkin keksiä, ja päädyin neulomaan tytölle ja itselleni kurkkujen lämmikkeet talveksi. Helmineulosta, helppoa ja rentouttavaa!


Lopuksi vielä miehen ja pojan tärkeisiin asioihin:


"Äiti, voisikko ottaa mun repustakin kuvan!"


 Ja nää hämikset. Yhh. Niitä on meillä ihan hirveen paljon. Mies on kuvannut niitä ja tutkinut niiden elämää. Tiedämme jo sen verran, että noilla uloimmilla jaloilla tämä hämppy tutkii mihin uskaltaisi jalkansa asettaa, ja sisemmillä pikkujaloilla maistelee kaikkia herkkupaloja, mitä meidän silmä ei edes erota. Omaan suoraviivaiseen tyyliini haluaisin surmata jokaisen kotiini eksyvän hämähäkin, mutta toi mun kettutyttömies kiikuttaa niitä pihalle. Ja kumma kyllä: jotenkin mäkin olen alkanut nähdä noi aika sympaattisina kavereina!

Ei silti, olen kuullut että ajan myötä puutalot ei enää houkuttele hämähäkkejä yhtä paljon kuin uutena, ja odotan sitä aikaa kyllä. Ne paksumahaiset ja -jalkaiset hämähäkit, ne vasta on inhottavia!!!

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia (paitsi vika) :)
  Kuulemma sanotaan, että hämähäkit ei tule tiloihin, missä on hometta... Eli se on kait hyvä merkki, jos niitä vilisee talossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi on kyllä kieltämättä valoisa näkökohta tähän asiaan!!

   Poista
 2. Voi kuinka ihanat tuubihuivit. Meidän pienemmällä neidillä on tuo sama ihana villakangastakki.
  Nyt kyllä alkoi tehdä mieli neuloa tuubihuivia x3 .. ja hyvää ohjetta etsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuubit on kivoja. :) Välillä on niin tarpeen tehdä jotain minkä saa nopsaan valmiiksi, versus isot projektit kuten päiväpeiton virkkaus.

   Poista
 3. Kiva uusi blogituttavuus. Kauniita kuvia ja mukavia juttuja. Jään seuraamaan :). Terveisin Katja, Nainen Talossa -blogista

  VastaaPoista
 4. Oijoi, hienot tuubit! Mulla jää kaikki neulomukset aina kesken.. mutta ehkä tällanen valmistuis nopeesti myös multa? Laittaisitko mulle ohjetta vaikka facessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää valmistuu nopeesti on rento tehdä! Mulla ei ollut tohon mitään ohjetta. Mutta siis loin silmukoita sen verran kun ajattelin että olis hyvä tuubin olla leveä, ja sit aloin vaan neuloa helmineulosta. Eli joka toisella kerroksella oikein-nurin-oikein-nurin, ja sit joka toisella sama meininki mutta nurja siihen missä edellisellä kierroksella oli oikea, ja päinvastoin. = syntyy tollasia "pallukoita". :)

   Poista
 5. Hienot tuubit! Mutta varsinainen päivän piristys (sori nyt) oli Onnin reppu! Se tuli niin yllärinä kun ekaa kertaa katoin tätä postausta että meinasin kierähtää tuolilta ja vieläki naurataa, vaikka eihän vakaville asioille sais nauraa..

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia kauniista äidistä ja suloisesta tyttärestä! Hienot tuubit on! Täytyisi itsekin testata :)

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia teistä ja kaunis tuubi huivi :)

  VastaaPoista