keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Juhlahumua






Ihania, ihania neilikoita!! Kiitos A-M! Nää ei kuole tappamallakaan. ;)




Huomatkaa neidin onginta-asento ^  
Ja mikä onkaan saalis??
Maissinaksu!


                             
Viikonloppuna juhlittiin 1- vuotiasta, perhosteemalla. :) Mulle tulee koko tytöstä pieni perhonen mieleen, ja siitä se sitten lähti- ja lapasestahan se lähti, tuumasin kun huomasin askartelevani perhospinniä tytölle, kun kaupasta ei löytynyt. Nämä oli ensimmäiset kunnon kekkerit mitkä muistan järjestäneeni, ja se oli pikkuisen stressaavaakin. Mehusta tuli ylimakeeta, kahvi taisi jäädä laihanpuoleiseksi. Oli ihanaa leipoa ja siivota, mutta pojan synttärien aikaan voisin ulkoistaa miehen lasten kanssa pois talosta edelliseksi päiväksi. Leipominen on huomattavasti helpompaa (ja varsin kivaa!) kun sen saa tehdä ihan kaikessa rauhassa. :)

Kokeilin uusia reseptejä. Kinuskikissan voileipäkakku oli menestys vieraiden keskuudessa, vaikka itse en voileipäkakkuihmisiä olekaan. (Minusta voileipäkakku tuntuu kakulta, johon on vahingossa mennyt voileipä.) Ystävältä napattu lakkakakkuresepti (joka nyt muuntui vadelmaiseksi perhoskakuksi) on kestosuosikkini vuodesta toiseen- sen reseptin voisin oikeastaan antaa jakoon piakkoin!

Ja sitten porkkanakakku. Tiedättekö, kun kielenpäällä on visio?? Joku etäinen muisto Wayne's Coffeessa nautitusta täydellisyyttä hipovasta porkkanakakusta? Googlettelin hakusanoilla "herkullinen porkkanakakku", "täydellinen porkkanakakku" ja "amerikkalainen porkkanakakku", ja tein niistä jonkinlaisen combon. Mutta ei siitä tullut Wayne'sin porkkanakakkua. Ihan siedettävää ainakin päätellen siitä, miten monta visiittiä jääkaapille olen synttäreiden jälkeen tehnyt, mutta täydellisen reseptin metsästys kyllä jatkuu. 

En tiedä mitä se jäi kaipaamaan. 
Inkivääriä?


22 kommenttia:

  1. Todella kauniit ja suloiset juhlat. Olet nähnyt paljon vaivaa tarjottavien ja teeman suhteen. Mutta se on kyllä kannattanut.
    Minäkin tykkään jarjestää kovasti juhlia. Mutta olen niiden jälkeen aivan puhki.
    Ihan paras tuo ongintasaalis :) Maissinaksut olivat meidänkin tyttöjen lemppareita tuossa iässä. Nopeasti ne kasvavat, yritetään nauttia joka hetkestä! Mukavaa kesän odotusta teidän perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mäkin oon ihan puhki! :D Mutta oli se sen arvoista. Ens kerralla taidan kuitenkin tehdä muutaman jutun toisin. Ainakin sen, että jos mies ei hoida lapsia mielellään :) ja ehkä jopa jossakin muualla, niin sit pitää kyllä panostaa vähemmän leipomiseen. Muuten se ei oo hauskaa, ja mitä pointtia siinä sitten on?

      Säkin olit tehnyt ihanat synttärit! Ja sun inspiroimana hain itse asiassa ton kakkukuvun Ikeasta! :)

      Poista
  2. Ihanat synttärit olet järkännyt! Meillä juhlittiin vappua edeltävänä sunnuntaina myöskin 1 vee tyttöstä. Löysin blogisi raskauasaikana ja oon löytäny monia yhtymäkohtia omaan elämääni muutenki: esikoinen, remppa jne, aika alakulolla on menty tää vuosi. Joskus sun rakennusaikasia "synkistelyjä" lukiessani väsäsin pitkän kommentin, mutta se perhana meni katoamaan bittiavaruuteen ennenkuin sain lähetettyä...
    Saako sinuun spostilla yhteyttä? :)

    T. Fanni80 Tampereelta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiäkkö mitä, mä oon unohtanut mun salasanan siihen sähköpostiin minkä olin tehnyt blogia varten!! Mutta mä koitan tehdä uuden huomenna, ja laitan sen sitten tänne heti. Kiva jos laitat mailia! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Mä vähän panostin! :D Mut juhlat oli hyvin pienet, lähinnä vaan isovanhemmat ja kummit oli kutsuttu. :) Että sikäli helppoa.

      Poista
  4. Ihastuttava pikku perhosprinsessa!!! Ja upeaita kuvia. Teillä on todella kaunis koti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva kun jätit kommentin, kävin heti kurkkimassa sinunkin blogiasi. :) Näytti mukavalta, pitääpä muistaa kirjautua lukijaksi. :)

      Poista
  5. Kylläpäs teillä on ollut mahtavat juhlat! En yhtään ihmettele, jos oot puhki leipomisen ja laittamisen jälkeen! Kaikki on kaunista ja päivänsankari niiiiin suloinen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sankari oli kyllä aika söpö. :) Ja isovelikään ei ollut ihan liian mustasukkainen kekkereistä, varsinkin kun lupasin sen synttäreille sit myöhemmin kaivurikakun. En tosiaan tiedä miten sellanen toteutetaan. :/

      Poista
  6. Voi, multa on mennyt niin monta potausta ohi, että nyt pitää oikein skarpata. Luulin laittaneeni itseni uudeksi lukijaksi, muuta ilmeisesti en sitten ollutkaan. Onneksi löysin tiedän tänne uuteen blogiisi.

    Prinsessa näyttää todella söpöltä. Niin se aika menee:(
    Ihanat nuo perhoskoristeet!! Mistä tuo tukkakoriste on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit! Mun mielestä sä kyllä olit lukijana, mutta nää ei oikein aina päivity niinku pitäis nää blogger-hommat.

      Tukkakoriste on tarra Sinooperista. :) Liimasin vaan perhostarran paksulle paperille, leikkasin ja tuikkasin pinninnokkaan. :) En oikein löytänyt kaupoista mitään perhospinnejä, ja ne mitä löysin oli kauhean kalliita. Joten näin sitten. :)

      Poista
    2. Tosi kivasti tehty!

      Pikkasen mulla on taas kirjoitusvirheitä tuossa tekstissä... Alex "häiritsi" mun kirjoittamista;)

      Poista
  7. Toi sun tytär on kyllä ihan ylisuloinen! (---;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viiru! Oon kyllä samaa mieltä, mut mä oon varmaan vähän jäävi... ;)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos! Niin on ollut teilläkin, jos on jäänyt kertomatta. :)

      Poista
  9. Ihanat tarjottavat! Meillä on pian edessä oman 1-vuotiaan perhosen synttärit ja kovasti inspiroiduin. Kiitos siitä! Mistä löysit nuo perhoskoristeet kakkuun, joka on muuutenkin ihanan raikas ja tyylikäs. Voileipäkakkukin näyttää todella hyvältä. Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sari! Perhoskoristeet tein sellaisella muotilla marsipaanista. Sen muotin (tai niitä oli kolme eri kokoista yhdessä paketissa) ostin Ideaparkista liikkeestä jonka nimi on Iloinen keittiö. Oli aika kallis (yli kympin muistaakseni) mutta ajattelin että sille tulee varmaan paljon käyttöä tulevina vuosina, ja voihan sitä kavereillekin lainailla. Sillä muotilla on tosi helppo tehdä noita! Mun eka tollanen koristelukokeilu. :)

      Poista
    2. Ihania olivat, joten hyvä hankinta! Täytyy varmaan mennä itsekin kyseiseen liikkeeseen ostoksille :) Sari

      Poista