tiistai 1. toukokuuta 2012

Me kans.


Mulla tuppaa aina unohtuun nää Runebergin päivät ja vaput ja laskiaistiistait. Tortut, mämmit, simat ja rairuohot on aina tarjolla väärään aikaan, tai sitten ne ei ehdi kasvaa/käydä/paistua lainkaan. Mutta vaputettiin me silti. Me kans. :) Ensin kotona kaupan munkkien ja simojen kanssa. Sitten lähdettiin maalle hakemaan meille sohva, jonka mun äiti oli meille kunnostanut, ja saatiin nauttia äitin itsetehtyjä munkkeja ja simoja. 

Mä lasken sen varaan, että saan pitää äitini vielä useita vuosikymmeniä. Vasta sen jälkeen voisin kasvaa aikuiseksi ja alkaa ihan itse seurata kalenteria, jos ehtisi sitten mukaan näihin kaikkiin vuoden juhlapäiviin.


Mutta S-marketinkin munkit sai suut messingille, jopa tuon kaikkein pienimmän, kuten kuvasta näkee. Sinnekin sujahteli pieniä paloja munkkia. :)

Työväen juhla, työhommia. Heräsin aamulla viiden jälkeen murehtimaan ikkunoita, joita en vieläkään ole saanut pestyä. Kuudelta tuuppasin miestä kylkeen ja kysyin, voisiko hän auttaa minua ikkunoiden pesemisessä. Lupasi tehdä mitä vaan, kunhan saa nukkua. Nousin lasten kanssa ennen seitsemää ja annettiin iskän nukkua kymmeneen. Sitten mentiin herättämään, ja kysyin muistaako hän mitä oli tullut luvanneeksi. Ei muistanut. Mutta minä, kaikkien onneksi ja yllätykseksi, muistin, ja sitten me pestiin ikkunoita. :) Aurinkokin pääsee meille taas kylään, kun pölyn harmaa panssari on pesty pois:
Tänään oltiin vielä ystävien kanssa mökkeilemässä, ja nyt JUURI huomaan itse asiassa eläväni hetkeä, josta olen ainakin miljoona yksinäistä iltaa haaveillut: aamutakki, takkatuli, oma koti, oma ukko, sohva. Hyvä mieli. Ja kotikin nytkähti taas pienen askelen eteenpäin.

Hassua, tuntuu sunnuntailta ja siltä että voisin toivottaa teille kivaa alkavaa viikkoa. No, mukavaa viikon puoltaväliä, ja uhkaavasti lähestyvää viikonloppua. :) Meillä juhlitaan silloin pienimuotoisesti erään pienimuotoisen mutta merkittävän neidin merkkipäivää. Osta sukkahousut, note to self. :)

6 kommenttia:

 1. Hauska postaus toi hymyn huulille ja iloisen mielen! Olet hurmaava!
  Kivaa puoliväliviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä taloprojektiin! Meillä myös kaksi pientä lasta ja 1,5 viikon päästä Kannustalon Aurora 144 pärähtää tontille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon!! Täytyypä kurkata onko sullakin blogi, niin voin alkaa seurata teidän projektia. Tsemppiä kovasti!

   Poista
 3. Mistä tuo teidän ihana ruokapöytä on? Aurinkoista kevättä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on Etolasta. Sen alkuperäinen hinta oli lähempänä 300 euroa, mutta me saatiin se muistaakseni 60 eurolla, kun se on vähän halki. :) Mangopuuta, tuotu jostakin kosteasta maasta tänne kylmään ja kuivaan, ja kaikki pöydät halkeili. :)

   Poista