sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Joulunaikaa


 

Heippa teille pitkästä aikaa täältä sinisen oven takaa! Sikäli jos teitä vielä on. :) Syksy tuli ja meni, ja muistikuvat syksystä ovat aika väsyneenhuuruiset. Duunia on painettu ankarasti, mutta uudesta syksystä uusien haasteiden parissa selvittiin suht koht kunnialla, jes! Sosiaalinen elämä tulikin sitten minimoitua aika totaalisesti, ja vielä enemmän tämä some-elämä. 

Myös joulu meni vähän erilaisin meiningein tänä vuonna. Ruokapöytä oli aika vähäsorttinen ja sitä rataa. Mut ihan kivaa meillä silti oli! Joulua edeltävät touhut oli ne perinteiset hyasintit, sypressit, piparinleipomiset ja kuusenkoristelut. Aaton lahjatouhujen jälkeen lakkasin tytön varpaankynnet, ja hän halusi vastavuoroisesti lakata minun kynnet. Arvatkaa vaan sainko jalkapöydästä asti puhdistaa kynsilakanpoistoaineella jalkojani. :D Mutta tyttö oli niin innoissaan että annoin touhuta, ja kivaa oli.
Viimeisimmässä kuvassa katsotaan aaton päätteeksi aika nollat taulussa Lumiukko-elokuvaa. Uusissa joulupyjamissa, tietty. ;)

Me ostettiin itsellemme joululahjaksi uusi kamera rikkimennen tilalle, joten teoriassa voisin taas alkaa bloggailla. Pitäisi vaan löytää aika ja energia opetella käyttämään moista kapinetta. Pokkariin tottuneena sain huomata, että ei tosiaan ole mitenkään itsestäänselvää että kuvien laatu pomppaa johonkin pilviin ihan vain sen vuoksi että omistaa kunnon kameran- ehkä jopa päinvastoin. Mutta mä yritän, mä yritän... Olisi kivaa voida hypätä suoraan siihen pisteeseen missä on hyvä ilman mitään harjoittelua. ;)

Hyvää loppiaista ja alkanutta vuotta 2014 teille! Ja niin, kerrottakoon että olen kyllä jaksanut seurata teidän blogejanne, vaikka en olekaan ehtinyt kommentoida. Monien kodeista on saanut katsella ihania joulukuvia! <3

14 kommenttia:

  1. Voi niin tiedän ton kuvien ottamisfiiliksen! Meillä on järkkäri ollut jo vuoden ja olen ihan pyörällä päästäni sen kanssa ;) pitäisi vain jaksaa perehtyä, mutta kun...

    Kivaa uutta vuotta! :)
    Täälä ollaan vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kivaa että olet vielä täällä! :) Mä aloin vasta nyt ottaa ylipäätään tällä kameralla kuvia, vaikka se on ollut meillä jo ennen joulua. :D Ei ikinä huvita alkaa opetella mitään uutta "tekniikkaa". Mutta kyllä noissa huomaa laatueron nyt kun päivä on jo valoisampi, vaikka en vielä mitään osaakaan.

      Poista
  2. Täällä vielä ollaan, kiva oli kuulumisia lueskella ja kauniita kuvia katsella. Kameran manuaalitoimintojen opettelu on täälläkin vielä alkuvaiheessa, mutta sitä ennen on pärjännyt aika hyvin kameran P-toiminnolla, jos ei ole aikaa miettia valotustusaikaa jne. Pitää muistaa vaan säätää iso-luvut valaistukseen sopivaksi. Valotusta saa lisättyä näppärästi valikkomylpyrästä, mutta silloin tietty pitää olla tukeva käsi tai jalusta, ettei kuva tärähdä valotusajan pidentyessä. Tässä oli tän amatöörin alkeisoppi kuvaamisesta ilman manuaalitoimintoja;) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, kiitos vinkeistä! Pitääkin ottaa kamera käteen ja tutkia mistä löydän nuo mainitsemasi napit. :) Teillä on taas ollut kivoja kuvia (koko syksyn), olen käynyt seurailemassa. :)

      Poista
  3. Tosi kiva kuulla teidänkin kuulumisia taas! Ihania kuvia teidän joulusta! Lapsetkin taas niin kasvaneet. <3
    Mä kans haluaisin osata ottaa hyviä kuvia ilman sitä opettelemista. Meillä on ollut tuo järkkäri yli viisi vuotta, enkä vieläkään ole perehtynyt siihen kunnolla. Pari nopeaa ja helppoa vinkkiä sain valokuvaajaystävältäni, mutta itse en ole jaksanut opiskella. Ehkä vielä joskus...
    Oikein onnellista uutta vuotta teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein hyvää alkanutta vuotta teillekin! Oon seuraillut teidän elämää blogista. Varmaan on kiirettäkin teillä kovasti, tsemppiä Maria!

      Poista
  4. Have a Happy New Year! All the best to your beautiful family. You are doing a good job.
    Aussi-mummo

    VastaaPoista
  5. Heips! Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa... Onpas teillä ollut suloinen ja tunnelmallinen joulu! Täällä opetellaan puolentoista vuoden jälkeenkin koko ajan pikkaisen järkkärin käyttöä. Varsinkin jos ei kukaan selitä niin se on toooosi hidasta opittavaa itsekseen, tai siis mulle ainakin. Mutta räpsii ja räpsii vaan, harjotus tekee mestarin! Siunausta tähän vuoteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, harjoitus tekee...no ehkä ei ihan mestaria ainakaan minusta, mutta ok:n! :D

      Poista
  6. Olipa kiva huomata tämä uusi postaus :)! Kivoja kuvia teidän joulusta ja niin ihanat uudet pyjamat teillä, sekä kynsilakkaussessiot :). Hyvää alkanutta vuotta koko perheelle!

    VastaaPoista
  7. Ihana oli kuulla sinusta ja touhuista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli sellanen luova tauko ihan vahingossa. Työt otti veronsa. :) Mut ehkä nyt taas vähän useammin jaksan piipahdella tänne, ehkä... :)

      Poista