tiistai 25. helmikuuta 2014

Betoninen maljakko ja kuolleet ruusut

Löysin tässä joitakin viikkoja sitten mielestäni upean maljakon kirpputorilta- eurolla!! Olisin ollut valmis maksamaan tuosta ruhjuisesta betonisesta maljakosta vaikka kympin, joten ihan tuli surku myyjää joka oli ajatellut pyytää vain euron. Ehkä tämä menee sarjaan toisen roska on toisen aarre. :)

Ja samalla budjettilinjalla löysin ruusuja Lidlistä. Ostan usein Lidlistä ruokaostoksia tehdessäni kukkasia. Tulppaaneja ja ruusuja. Yleensä homma toimii hienosti, mutta tällä kertaa oli jotain tapahtunut ruusujen elinkaaressa. Tein kaiken oikein; virkistettä, uudet leikkauspinnat ja ruusuille sopivaa vettä, mutta ne vaan kuoli aukeamatta edes. Outoa. Alimmassa kuvassa ne roikottaa päätään jo surullisina. Nuo ruusut kuolivat kuitenkin niin kauniisti, että niistä sai napsattua pesuhuoneeseen koristeeksi nuo nuput. 

Eipä mulla muuta. :)  
Kirpparit on parhaita!

8 kommenttia:

 1. Kirpparit on! Esim klaffi&piironki, harmi kun sinne on matkaa! :( ihuna vaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käyn siellä aika usein, se on kiva kirppis! Tulee tehtyä löytöjä paljon.

   Poista
 2. No voi, että noita ruusuja....ei vaan tuosta maljakosta johdu...jos tuosta betonista liukenee jotakin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ollut tullut mieleenkään moinen vaihtoehto! :/ Ruusut on aika herkkiä kapistuksia!

   Poista
 3. Mulla käy erilaisille markettiruusuille usein noin.. nähtävästi ne on jossain vaiheessa kuivuneet ja sitten laitettu veteen leikkaamatta uutta imupintaa ennen myyntiä, tai saaneet kylmää. joskus tollaset saa pelastettua niin että leikkaa aika pitkän pätkän varresta ja kiertää ne kosteaan sanomalehteen niin että nupuct ei pääse nuokahtamaan ja se maljakkoon ja mahdollisimman viielään. kukka kuolee kun sisälle lämpimään tullessa kukkapakkausmuovin tuki otetaan pois ja varsi ehtii taittua siitä ylhäältä kukan painosta kun vesipitoisuus on laskenut ja varsi on semmonen löllö, vesikanavat taittuu tukkoon ja se kuivettuu siitä ylhäältä ihan kukan alta. jos vähänki havaitsee nuukahtamista kohta maljakkoon laiton jälkeen niin kääriminen kannattaa tehdä heti. joskus ei ehdi silläkään pelastaa.. jos ne ei ala vaikuttaa elpyviltä ni varsi pois vaan ka kukka suoraan johonki vatiin tai lasiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on paljon ruusutietoutta! Täytyy soveltaa noita ohjeita kun seuraavan kerran ostan leikkokukkia. Mut vaikka markettiruusuissa piilee toi vaara, niin silti niitä ostaa mieluummin kun oikeat kukkakaupat on niin kalliita.

   Poista
  2. Niin ja niillekin voi käydä joskus noin! Mäki hyödynnän markettia ja eritoten Lidliä!

   Poista
  3. Komppaan näitä ruusutietoja!

   Poista