sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Amigurumi virtahepo


Sunnuntaita!
Kokeilin ensimmäistä kertaa amigurumi- käsitöitä. Virkkasin hipon, johon tuli pari virhettä, joten siitä tuli sitten vauva-hippo. :) Hipon olisi tarkoitus seistä, mutta laitoin jalat liian pienelle pinta-alalle, joten se ei ole vielä oppinut seisomaan omilla jaloillaan. ;) Tästä syystä Hippo-vauvalle on tekeillä myös Äiti-Hippo, ontelokuteesta. Ensin meinasin ostaa matonkudetta, mutta onneksi myyjä huomasi kertoa että on olemassa myös hieman ohuempaa ontelokudetta. Nimittäin ontelokuteestakin pelkän äiti-hipon jalankoon perusteella minulla on voimakas tunne, että äitistä tulee aika suuri. Ehkä tämä on sitten pieni Keskos-Hippo. ;)

Lapset odotti innolla Hipon kehitystä ja aamuisin (tein tätä koko syksyn iltaisin telkkarin äärellä) kävivät katsomassa miten paljon Hippo oli edennyt. Yleensä sain palautetta, että "sä et oo tehnyt tätä paljon yhtään!". Poika ei sitten loppujen lopuksi ollutkaan kovin kiinnostunut pehmolelusta, mutta tyttöni on ihan myyty. Hippo on kainalossa yötä päivää.
 


Näihin tunnelmiin. :) Huomenna alkaa taas uusi työviikko. Edellinen viikko olikin aika lyhyt, kun tyttö oli sairaana ja olin sitten lasten kanssa yli puolet viikosta kotona. Pojalla ihan silmät loisti kun ei tarvinnut mennä päiväkotiin, ja pakko minunkin oli myöntää että oli oikein mukavaa olla lasten kanssa kotona. Keskusteltiin kuitenkin siitä, että vaikka onkin kivaa olla kotona, ei ole kivaa että pikkusisko on kipeänä. Illalla kun tyttö oli nukkumassa, poika kävi piirtämässä sormellaan sydämen tämän mahaan. <3 MUTTA rukoili myös iltarukouksessa, että tultaisiin kipeäksi koko perhe. :D Ajatteli vissiin ottaa järeät keinot käyttöön että ei tarvisi mennä päiväkotiin. Onneksi se rukous ei (ainakaan vielä) toteutunut. :D

Jos jotakuta kiinnostaa virtaheposen resepti, se löytyy kirjasta "Amigurumi. Virkkaa uusia iloisia maskotteja", by Mia Bengtsson. Mukavia ohjeita, joskin itse ensikertalaisena tarvitsin hiukan kälyn ja työkaverinkin neuvoja että pääsin alkuun.

Lumista ja kaunista alkavaa viikkoa teille!

10 kommenttia:

 1. Hieno hippo! Ontelo-hipolla voi ehkä jopa ratsastaa..mut siis aivan älyttömän ihana kuva Oliviasta toi vika, Olivia on niin valovoimainen neitokainen.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika haaveileekin että äiti-hipolla voi sitten ratsastaa. :) Pian nähdään kestääkö hipon selkäruoto moista urheilua.

   Poista
 2. Vallan suloinen hippo ja samoin tyttökin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävin kirjautumassa muuten lukijaksesi. :)

   Poista
 3. Aivan ihana hippo :) niin suloinen ja hellyttävä <3
  Onneksi tyttönen jo parantui ja toivotaan ettei pojan rukoukseen vastata ;) Mutta ihana:piirsi sydämen <3
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ja perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, samaa toivon minä ettei tauti enää kaataisi. :D Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle! :)

   Poista
 4. Voi onpa ihana ja omistaja näyttää myös kovin onnelliselta hippo kainalossa! Mäki innostuin nyt tekemään ennen vauvan syntymää amigurumeja odotellessa ja hirveesti sormet syyhyäis virkkaamaan, kun tällaisia katselee, mut hiukan on kädet olleet täynnä muuta hommaa viime päivät :) Ehkä mäkin hippoilen sitten, kun vähän rauhottuu arki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet onnittelut vielä tätäkin kautta! (Muistaakseni onnittelin jo jollain muullakin foorumilla. :) Kyllä ne kädet siitä vielä vapautuu ja pääset koukkuun käsiksi, mutta siihen asti...tiheän imemisen kausia ja kakkavaippoja ja muuta sellasta. :) Voi että, ajatella että mulla on jo nyt aika kullannut muistot vaikka kuopus on vasta kaksi ja puoli...ja nyt jo tuntuu siltä, että se vauva-aika on ihan unelmaa. Mutta jos OIKEIN pinnistelen muistiani niin olen kyllä muistavinani, että se oli usein muutakin kuin onelmaa. Tsemppiä kovasti teille!!

   Poista
 5. Ihana hippo ja niin kaunis O! <3

  VastaaPoista