keskiviikko 21. elokuuta 2013

Maalaisromanttinen seinähylly keittiöön


Oli siinä väkertämistä, hyvät hyssykät. Ostin tuon hyllyn kirpparilta, se oli sysimusta, ja siinä oli huono levy taustana. Levyn revin ensimmäisenä pois, mutta itse hyllynraato, siis tämä mikä tässä nyt on, oli kunnollinen ja jykevä, oikeasta puusta tehty. Hioin sen huolella, sitten pohjamaalasin, sitten hioin vielä vähän, maalasin päällismaalilla, hioin vielä ihan pikkusen, ja maalasin vielä kerran. 

Oikeastaan se oli aika kiva sellaisenakin, mikä se oli välivaiheessa yksi; vähän hiottuna, mutta edelleen mustana. Kuluneen kulahtanut, aika rouhea! Melkein jo jätin sen sellaiseksi, mutta sitten valkoisen raikkauden kaipuu kuitenkin voitti. :) 

Täällä varmaan on montakin lukijaa, jotka harrastaa maalailua. Kiinnostaisikin kysäistä, että 
mitä maalia te tykkäätte käyttää? Oletteko huomanneet niissä suuria eroja?
Maalasin tässä yhden toisen maalausprojektin Helmi kalustemaalilla, ja minusta se oli jotenkin tosi hankalaa. Pensselin jälki meinasi näkyä liian voimakkaasti. Nyt ostin Sadolinin base white- maalia, ja se tuntui aika hyvältä. Pohjamaalin merkkiä en enää muista, olisiko ollut Teknoksen. Seuraavaan projektiin ostin Sadolinilta myös pohjamaalin, koska myyjä kehui sitä peittävämmäksi kuin se mitä tähän käytin pohjalle. Ja pohjamaalihan on halvempaa kuin päällimaali, joten ajattelin että se olis hyvä. 

Mutta niin, olis kiva kuulla kokemuksia. :)

Tämän tasoisia kuvia saa tällä hetkellä meidän kameralla, joka ei jaksa enää tarkentaa. :/ Olen alkanut viritellä kameranhankintaa, ja olenkin ajatellut että vielä ennen joulua olen uuden kameran onnellinen omistaja. :) Pitää ostaa joku säästölipas jota ei saa auki, jotta saan suunnitelmani toteutettua. :D

10 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan näköinen hyllystä tuli <3

  VastaaPoista
 2. Hieno hylly, joten vaivannäkö todella kannatti. Nuo lautaset ovat kauniit!

  VastaaPoista
 3. Kaunis keittiö ja koko koti! Mikä parkettilattia teillä on? Ajankohtainen omassa elämässä. Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Kiva, oot löytänyt meidän keittiön lautashyllyn kaksosen;) ite löysin sen kirpparilta ja se oli ihan puun värinen, oli varmasti helpompi saada se valkoiseksi. Mites viirien kaa kävi?

  VastaaPoista
 5. Lot of work painting that lovely shelf. We sometimes use Annie Sloan Chalk Paint and wax here. I order it on-line but you can make it yourself. No prep, no sanding. Lovely.
  Aussi-mummo

  VastaaPoista
 6. Aivan ihastuttava! Ostitko kuvaa välivaiheesta? Olisi hauska nähdä :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis hyllykkö!
  Helmi kalustemaalilla nytkin tuoleja maalailen...:)

  VastaaPoista
 8. Täällä maalaillaan kovastikkin ja usein ja aina päinvastaisesti kun ohjeet kertoo! =D mä en tykkää yhtään tärpättiohenteisista maaleista ja niitä täällä onkin aivan valtavasti tarjolla, ne on kuin kumia levittäisi. Täällä "kotimaalaaminen ja tuunaaminen" ei ole samassa mittakaavassa kuin Suomessa, joten valinnanvaraa vesiohenteisissa ei ole kummasti, jos vaikka haluaa mintun värisen, pitää sekin sekoittaa itse..murr... mutta siis vesiohenteisella seinämaalilla maalailen kaiken nykyään ja nättiä tulee, helppo kuluttaa vanhan näköiseksi ja hyvin on kestänyt, ainakin meillä, myös pöydissä ja tuoleissa jne...

  VastaaPoista
 9. Oi, siitä tuli upea! Tosi kaunis!

  VastaaPoista
 10. Aivan upea!!
  Mä olen käyttänyt Tikkurilan Helmi pohjamaalia ja kalustemaalia.
  Nyt kun maalasin meidän sängynpäädyn ja tyttöjen kaapin (joka on vielä työnalla) sanoin miehelleni, että mikä ihme näihin maaleihin on tullut, kun ne ei peitä enää. Sängynpäädyn maalasin 6 kertaa, kaapin 5! Ennen kaksi, korkeintaan kolme, kertaa on riittänyt. Pinta on tosiaan huono eikä tasoitu, vaikka maalasin mohairrullalla (itse en tykkää pensselin jäljistä).
  Sadolinin maaleja meillä ei myydä :(

  VastaaPoista