perjantai 1. helmikuuta 2013

Maalaisromantiikan lopun alkua?

Heippa taas pitkästä aikaa!

Meillä on ihan hirveä kaaos. Mies alkoi paneloida kattoja huoneisiin joista ne vielä uupuvat, ja kun mielikuvittelee olohuoneeseen siirretyksi eteisen ja muiden epämääräisten huoneiden epämääräiset tavarat, voi päästä kärryille miltä täällä näyttää... Siispä ei kuvia meiltä, ei. Ja tilanne on siinämäärin paha, että en osaa alkaa edes siivota ja järjestää. Joskus jos on kyllin paha kaaos, sitä lamaantuu. Ainakin minä. :)

Mutta mulla oli ihan asiaakin, joten halusin silti tulla tänne kuikuilemaan. Monissa sisustusblogeissa on ollut mielenkiintoisia sisustuksen in ja out 2013- juttuja. Mikä nousee, mikä on laskussa? Ja monessa blogissa on ollut haistettavissa viitteitä siihen suuntaan, että graafiset muodot, mustavalkoisuus ja selkeys alkaisivat kovasti nostaa päätään, kun taas maalaisromantiikka alkaa etsiä itselleen sopivaa arkkua ja hautapaikkaa. (Näin vähän kärjistettynä.) 

En ala listaamaan omia näkemyksiäni, kun en oikeastaan ole minkäänsortin style-guru, mutta aloin kuitenkin miettiä tätä oman sisustusmakuni evoluutiota. Sain huomata että onhan sekin muuttumassa! Graafiset muodot ja mustavalkoisuus ei oikein kutsu puoleensa, mutta toisaalta maalaisromantiikan jekutkin on alkaneet jo pikkuisen kyllästyttää. Ja sitten se iski:

Beach House Style!


Tai tarkemmin: beach house style with a country twist! Sekalainen kuvapläjäys on pinterestistä, jotta pääsen/pääsette jyvälle mihin viittaan. Että jos alkaisi suuntaamaan tätä tyyliä johonkin tuollaiseen, vaikka ei merta olekaan lähimailla? Yksikään noista kuvista ei ole just nappi, mutta jokaisessa on jotakin!

Se vain on vähän kysymysmerkkinä minulla vielä, että miten? Miten sellaista rantatalo vaikutelmaa luodaan, jos nyt ei leikkilokeilla halua koko taloaan täyttäää? Lisäksi minulle ei sovi eikä käy sellainen spend- tyyli, jolla voisin lukuisista nettikaupoista haalia tuon tyylin kotiini helposti ja rahalla. Linjana täytyy pitää skimp- eli Minimani ja Nekalan löytöliiteri voisivat kutsua, nekin vasta suunnittelun, säästämisen ja pienen budjettipalaverin jälkeen. ;) 

Onko kenelläkään muulla tyyli muuttumassa? Asiasta olisi kiva keskustella! :)
SekaS SS

14 kommenttia:

 1. Olisko se sitten vähän sellaista Lexington ja Gant tyylistä vähän romanttista, mut kuitenkin selkeää sisustusta? MÄ olen ite hurahtanut sellaiseen. :) ootko kurkannut Sallyn blogia? Musta hänellä on täydellinen olkkari :) countrysally@blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Oon kurkannut ja ehkä just se blogi inspiroikin! Minustakin Sallylla on aivan ihana tyyli. Ja JUST Lexingtonia ja Gantia olen kuolannut verkossa pahasti viime aikoina! Mut mun pitäis keksiä niistä joku halpis versio. :D Aika suolaiset hinnat nimittäin.

  VastaaPoista
 3. Nyt mää kyllä punastun ;) Ootte ihania! Tähtitekstiilejä löytää edullisesti käytettyinä mm. Huuto.netistä. Ja tähtikankaita on paljon tarjolla, jos vaan osaa itse ommella. Niillä mäkin oon aikoinaan aloittanut. Mutta 40v. täytettyäni päätin alkaa pikkuhiljaa satsaan myös aitoon Gantiin ja Lexingtoniin. Mua saa kopioida vapaasti. Se tuntuu vaan allekirjoittaneesta mukavalta!!

  Ihanaa viikonloppua rentoon beach house - tyyliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas asianomainen löysi itsekin tänne :D Vaikka kirjotin näköjään blogin osotteenkin ihan oudosti...

   Poista
  2. Mä kävin Sallylle ilmiantamassa meidät. :D

   Poista
  3. Mä oon kirjautunut lukijaksikin sun blogiin ;)

   Mukavaa myöhäisiltaa! Täällä ollaan just selvitty pikkuneidin synttäreistä. Huh ja heh.

   Poista
 4. Ah tää on just ihana tyyli! Maalaisromantiikkaa on ollu jo kauan vähän liikaa kaikkialla ja selkeä mustavalkoinen taas on ollut jollain tapaa "de dekon juttu" jo tässä muutaman vuoden.. toi selkeän rouhean tyylikäs rantatalomeininki on ihana! ja nimenomaan se pitäis toteuttaa ilman kiinassa valmistettuja lokkeja ja muovimajakoiden vyötyä.. tyylikkäästi! mä miellyn tollaseen hiekanharmaiden ja ruskeiden ja vaaleiden ja turkoosin ja meren hioman metallin maailmaan.. murrettuihin, valoisiin, jopa särmikkäihin väreihin.. ja se sopii Mimmu sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa sunkin kodissa on vähän sellasta! Ja oon ollut siihen aina kovasti mielistynyt. :)

   Poista
 5. Interesting... jotain sellaista olen itsekin luomassa, mutta katsotaan. Kiva, että löysin blogiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kun jätit kommentin Pilvi! Löysin sun blogin nyt myös. :) Jokohan mä kirjauduin lukijaksi...täytyy käydä tarkistamassa. Tosi mielenkiintoinen ja IHASTUTTAVA projekti teillä, jään innolla seuraamaan!

   Poista
 6. Mulla on kellarin sisustuksessa kans etsinnässä sellainen joku suomalaisen rouhea beach house -tyyli, joka ei olisi kuitenkaan liian merellinen, koska sininen ei ole mun väri, niin ihanasti kun se just Sallyn kotiin ja värimaailmaan istuukin. Ehkä se on sitten joku saaristolais-beach house-sekoitus keskellä kaupunkia. Semmoinen luova kaaos tuolla kellarikerroksessa edelleen vallitsee, että menee kyllä hetki, ennen kuin saan tätä mainitsemaasi itsepetosta jatkettua siltä osin:) Tai ehkä siellä vois kaapata kamat ikean kassiin ja räpsiä vaan ne kuvat, vaikka olen yrittäny pysyä päätöksessäni mennä joteskin rehellisesti nurkka kerrallaan järjestäen:) Tuli muuten heti kaksi kertaa peräkkäin niin paha kommentin kuvatunnistuskoodi luettavaksi, että oli pakko vielä painaa muokkaa-nappulaa. Olisko sun mahdollista poistaa sitä toimintoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voithan sä meille sotkuisenkin sneak- peakin antaa kellarikerroksesta. :P Mut joo, tuttua on noi "luovat kaaokset", liiankin tuttua! Hyvä ku mainitsit tosta tunnistuskoodijutusta, meen muuttaan sen heti! Nimittäin joku muukin on joskus sanonut että ne on niin vaikeita ettei niistä tahdo selvitä. Ja oon itsekin huomannut saman muissa blogeissa.

   Poista
 7. Toi beach house -tyyli on vedonnut muhun jo yli 15 vuotta (eli jostain 12-vuotiaasta asti ;D) ja olisikin kiva, että sitä saataisiin lisää kauppoihin, että saisi kotia kuntoon :) kovin tyhjää on ollut tähän asti. Mustavalkoinen graafinen on mun makuun liian kova ja maalaisromantiikka liian romanttinen. Täytyypä käydä katsomassa sitä Sallyn blogia, kiitti vinkistä! ja kauniita kuvia oot löytänyt!

  VastaaPoista