keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Taidetta taikataikinasta








Lapset teki pojan kummitädin kanssa taikataikinahommia yhtenä iltana, kun me mentiin miehen kanssa leffaan. Suloista taidetta, joka piti saada näkösälle.
Tällä kummitädillä on masussaan vauva; siitä tulee onnekas pipana, voin kuvitella sieluni silmin ne tekemään päivät pitkät kaikkia ihania askarteluja. :) Mm. tämä postaus ja tämä postaus sisältää kyseisen kummitädin askartelupeukalon tuotoksia, meidän lasten tekeminä.

Aion tässä hetkenä minä hyvänsä ja päivänä minä hyvänsä vastailla kommentteihin jotka ovat jääneet vastaamatta. Pahoittelut siitä. Tylsää, kun jättää johonkin kommentin ja kukaan ei ragoi. (Ainakin minusta.) Tarkoitushan tässä koko puuhassa on olla vastavuoroinen. :) Itse jätän aivan liian harvoin kommentteja muiden blogeihin, vaikka niitä joka päivä seuraankin. Ja sitten jätän vielä täälläkin vastaamatta liian helposti. :/ Mutta mä palaan reagoimaan, ehkä jo huomenna!

Nyt toivottelen hyvä vaput jokaiselle!

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pääsiäisaskarteluja- ja puput lisääntyy kuin kanit konsanaan



  






 


Heippa!
Kävin lasten kanssa yhtenä päivänä pitkästä aikaa ostamassa askartelutarvikkeita. Koristeltiin pääsiäismunia ja askarreltiin pupuja. Kuvien oton jälkeen ne ovat lisääntyneet nopeasti ja alkavat vallata talon- kaneilla kai on sellainen taipumus. :) Annoin kummankin naperon valita pari arkkia paperia josta askartelevat sänkyjensä päätyyn pupukoristeen, ja värivalinnat eivät yllättäneet tälläkään kertaa. Jos tää tyttäreni pinkkivaihe joskus päättyy, olen iloinen. ;)
 Mutta voi Tiimari minkä teit kun katosit! Sai pulittaa aika monta euroa enemmän askartelutarvikkeista "oikeaan" askarteluliikkeeseen.

Kuvat menee taas miten sattuu, joten parempi tuikata postaus menemään ennen kuin se katoaa kokonaan. :)

Aurinkoista pääsiäisenodotusta teille!

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Arabian pesukalusto




 Romantiikka levisi olohuoneen puolelle. Olen saanut joitakin vuosia sitten sukumme vanhan Arabian pesukaluston mutta se ei jostain syystä ole meillä ollut esillä. Tai itse asiassa, se taisi olla niin että mieheni ei oikein tykännyt tuosta pesukannun kyljessä hiippailevasta ukosta. :D Mutta mun silmään tämä setti oli yhtäkkiä aika kaunis! Minulla on vielä samaa sarjaa potta ja kaksi muuta saippuakoteloa, mutta ne ei mahtuneet pienelle pöydälle. Pottaa en uskalla lasten takia laittaa lattialle. Voisivat hajottaa- tai pissata. ;) Meillä on myös anoppilassa säilytyksessä pesukomuri, tai komuutti, se pitäisi jossakin vaiheessa tuoda takaisin kotiin. Mutta tämä pieni vanha ruhjuinen pöytä ajaa saman asian.

Mietin että kun joskus tulevaisuudessa rakennetaan yläkertaan vähän isompi kylppäri, sinne voisi olla kiva viritellä nämä esineet ja se pesukomuri. Olen vähän googletellut ja huomannut että jotkut ovat muokanneet vanhoista pesukomuuteista ihan toimivia pesualtaita hanoineen ja altaineen. Täytyy miettiä. :)
 Ihanaa, se on taas viikonloppu alkanut! Aamulla kun rypistää siivoukset pois alta, saa nauttia lopunpäivää ja sunnuntain leppoisissa tunnelmissa. Pääsiäisaskarteluja luvassa meillä. Poika on tosin kuumeessa. :(

Kivaa viikonloppua toivotteleepi Mimmu!

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Romantiikkaa keittiöön

Keittiön osalta mun pienimuotoinen JDL-uudistukseni tarkoitti mm. seinähyllyn päivitystä. Enemmän (mun mielestä) kaunnita asioita esille, ja muratti reunalle keikkumaan.




Leikkipenkin kohdalla tuunaus tarkoitti tekstiilejä. Pohjalle laitoin äidiltä saamani rohdinliinan, en tiedä onko se joskus muinoin toiminut pyyheliinana vai pöytäliinana vai mitä, mutta nyt se on leikkipenkkiliinana. Sen päällä on joku toinen sukuperintönä saatu kangas...asia, jonka reunassa on kaunis käsintehty pitsi. Mikä lie tämäkin ollut. Ja tyynyliinoina sulassa sovussa niin Vapaa Valintaa, H&M Homea ja jälleen niitä sukuperintötekstiilejä. :)


 Ja lopuksi koko talven tyhjänä uinunut Nekalan löytöliiteristä löydetty minimaalinen kasvihuone sai asukkaita. Herneversoja ja basilikaa. Ja miljoona huonekärpästä. :/



Olohuoneen puolelle päästään seuraavassa postauksessa. Ihan vain pientä muokkausta sielläkin, ei sen kummempia. :) Tarkoitus oli vielä jatkaa, mutta lasten iltanukutus ei mennyt tällä(kään) kertaa ihan putkeen. 
Ja nyt jännityksellä katson mitä tapahtuu kun siirrän tämän julkaisuun...muuttuuko kaikki taas ruskehtavan harmaaksi. :)

Jk: muuttui. Basilika on omissa kuvissa iloisemman vihreä. :)

maanantai 7. huhtikuuta 2014

JDL-henkeä kotiin






Heippa ja hyvää alkanutta viikkoa kaikille! 
Eilen aukeni mahdollisuus nauttia aamukahvista ja uusimmasta Jeanne d'Arc Living- lehdestä ihan yksin. Kasasin itselleni siis aamupalatarjottimen joka koostui maailman parhaasta leivästä (se tosi mies vai mikä reissumies onkaan, se uusi, tumma!), kahvista tietty ja maailman parhaasta jogurtista, mansikka-raparperista. Lauantai huhkittiin oikein urakalla, siivottiin koko piha, ja saatiin irti valtava peräkärryllinen rakennusjätettä, lisäksi minä innostuin siivoilemaan sisällä. Sunnuntaiaamun rauhassa tuota lehteä lukiessa minuun iski valtava tarve saada JDL-henkistä romantiikkaa meille kotiin! Kaikesta jo olemassaolevasta koitin sellaista sitten viritellä, ja tarkoitus oli teillekin esitellä. :) Mutta se jää nyt huomiseen (tai ylihuomiseen), koska mulla on nyt ihan ylitsepääsemättömän suuria teknisiä ongelmia. Kuvat temppuilee ja menee minne tykkää tai ei mee yhtään mihinkään. 
Ja mikä juttu tämä on, miksi ne tulee tänne blogiin ihan eri värisinä kuin ne on minulla koneella?? Outoa, perin outoa.
Mutta mä palaan asiaan! :)

Sohvalla olevat ehkä hieman yliromanttiset tyynyliinat ostin jo alkuvuodesta H&M Homesta Helsingistä. Se muuten avataan pian (ellei jo avattu?) tänne vähän lähemmäskin meitä pirkanmaalaisia, tuonne Ideaparkiin. Tosin noi henkkamaukat on aika helppo ja ehkä tylsäkin sisustusratkaisu, mutta jos kaipaa pientä boostia pikkurahalla, se on kiva juttu!