lauantai 30. maaliskuuta 2013

Välipäivä

  

Pääsiäisen välipäivä. Rosmariini ja valkosipuli siinä odottelevat tositoimintaa. (Kirjoittamishetkellä ovatkin jo kaveeraamassa lampaan kanssa jääkaapissa, ja huomenna selviää mitä siitä suhteesta kehkeytyi.)


Pitkäperjantaina syötiin koko perhe yhdessä hyvää aamupalaa- traditio, jonka nappasin mukaan omasta lapsuudenkodistani. Mignon-munat vain puuttuivat, mutta se oli tänä vuonna Fazerin moka. :) Tuon pienen munapidikkeen löysin kirpparilta. Se on söpö, mutta tarkoituksena on vielä joskus ostaa jokaiselle oma kunnon munakuppi. Huomista varten oltiin tänään leipäostoksilla Sokoksella, ja siellä myyjä kertoi, että munakuppeja ei juuri enää myydä. Kananmunien syönti ei ole kai enää muodissa, sanoi hän. Hä???


Meillä pääsiäinen kallistuu pastelliin. Virallinen syy siihen on se, että kyllästyin keltaiseen. Epävirallinen se, että löysin noita koristemunia Tiimarista 90 sentillä per paketti. :)



Mies nosti tytön koristeeksi myös. Tänä välipäivänä ollaan kutsuttu tyttöä sotalapseksi. Tuo takki päällä ja sivupinni päässä näyttää ihan samalta kuin suomalaiset sotalapset, joita kiikutettiin Ruotsiin toisen maailmansodan aikaan. Tällä tytöllä vaan on leveä hymy, ne ressukat oli aika vakavan näköisiä, mitä kuvista olen huomannut. :/ Ihan kauhistuttaakin pelkkä ajatus, että joku äiti on siinä tilanteessa ollut, että on joutunut valitsemaan lähettääkö tuollainen pieni toiseen maahan vaiko ei. Huh!


Ja ruohot kasvaa. Toisaalla ohrat, tässä rairuoho. 


Huomenna tulee ruokavieraita, mukavaa. Piti leipoa myös kakku, mutta sen jätän tekemättä, ja tarjoankin jälkkäriksi jäätelöä. Pienimmän ruokavieraan päiväunet aikaistaa kemuja tunnilla, ja niitä kellojakin mennään taas ensi yönä peukaloimaan. Nipistän siis ne pari tuntia mitä aikataulusta karkaa hyviin yöuniin ja ruoan laittoon.

Mä oon muuten ollut niin ilahtunut kaikista teistä uusista lukijoista! Enkä edes vielä uskalla ajatella, kuinka monta uutta blogia luettavakseni teidän kautta saan. Tai siis minulle uutta. Jaiks, aikoo nämä blogisessiot pidentyä...

Kohta taas voidaan sanoa ready, set, GO! ja pääsiäinen jatkuupi. :)

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pääsiäisperinteitä

Voi kun tää arpajaisjuttu onkin ollut kivaa! Sen toki arvasin, että kirjautuneiden lukijoiden määrä kasvaa, mikä tietty on hauskaa. Mutta sitä en ollut hoksannut, että sen kautta, että muut blogit linkittävät minun arpajaisia omiin blogeihinsa, monet tosiaan löytävät tänne. Sellaiset, ketkä eivät ole tienneet blogistani mitään. Oonhan minä itsekin löytänyt monta blogia linkkien kautta, mutta en vain tullut ajatelleeksi että se toimisi toisinkinpäin. :) Mutta ihanaa kun olette osallistuneet noin suurin joukoin! Ja jos joku ei tiedä mistä nyt puhun, niin

Olen tässä miettinyt, miten hassuja perinteet ovat. Pääsiäisenä aletaan viljellä ruohoa sisällä, vappuna laitetaan roikkumaan narua joka on mennyt kiemuralle, jouluna kannetaan kokonainen puu sisään, ja loppiaisena taas ulos.  Juhannuksena toinen puu portin pieleen, ja vähän isompaan puukasaan heitetään palava tulitikku. Samat jutut vuodesta toiseen. Ja silti ne aina muka tulevat niin yllättäen, ja ovat aina yhtä piristäviä ja hauskoja! En edes tiedä mistä mikäkin perinne juontaa juurensa, mutta aina niitä on silti kiva noudattaa. 

Meilläkin on siis jälleen laitettu ruohot kasvamaan ja munia koristeltu. Pääsiäiskukaksi en tänä vuonna ostanutkaan perinteistä keltaista narsissia, vaan tykästyin vaaleampaan perunanarsissiin. Myyjä varoitteli, että siinä on sitten voimakas tuoksu, ja on kyllä tosiaan! Mutta kaunis se on. :)


Lasten kanssa meinasin lähteä maalaamaan ihan oikeita kananmunia, mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Siitä ei olisi varmaan munakasta kummempaa syntynyt. Kaupasta löysin styrox-munia ja niitä me sitten maalattiin sormiväreillä. Se sujui hyvin ja maalisotkut oli helppo pestä pois!




Huomenna vielä tiukka opiskelupäivä, ja sitten alkaa loma. Pitäisi alkaa tehdä vähän pääsiäismenu-suunnitelmia sukulaisia varten, mutta ei oikein lanttu leikkaa. Haluaako joku jakaa oman pääsiäisperinnereseptinsä? :P

perjantai 22. maaliskuuta 2013

GreenGate arvonta!

Hip hei, huomasin että tätä blogia olen pitänyt jo vuoden, rajapyykki taisi rikkua maaliskuun alkupuolella. En ole tainnut vielä koskaan pitää yhtäkään arvontaa, mutta nyt inspiroiduin! Aluksi oli tarkoitus keksiä omaperäisiä, erilaisia sääntöjä, mutta nyt mennäänkin niillä ihan perinteisillä muilta kopioiduilla säännöillä. Sieltä mistä aita on matalin... :)

Arvottavaksi hankin teille jotakin, mitä itselläni ei vielä ole, mutta jolle olen menettänyt sydämeni. GreenGate-tuotteita. Arvontaan valitsin näitä harmaasävyisiä Greengateja, vaikka itse haikailen ehkä vielä enemmän niiden värikkäiden kukallisten perään.


Pakettiin kasailin yhden leipäkoriliinan ja kaksi munakuppia. Arvonta-aika jatkuu yli pääsiäisen, eli näistä ei ole vielä tämän vuoden pääsiäispöytään iloa, mutta jatkuuhan se kananmunien syöminen läpi vuoden. :)


 Ja ne arvontasäännöt. Ne tulee tässä:

1arpa: Kommentoimalla tähän postaukseen (anonyymit muistakaa nimimerkki!)

2 arpaa: Olemalla/kirjautumalla lukijaksi ja kommentoimalla.

3 arpaa: Olemalla/kirjautumalla lukijaksi, kommentoimalla ja linkittämällä arvonta blogiisi (kuvaksi voit ottaa vaikka tuon ylimmäisen kuvan)

Edit: linkittäminen käy myös ihan vain mainitsemalla arvonta omassa blogissasi, jos et tahdo laittaa kuvaa mukaan. :) 
 
Voittaja arvotaan sunnuntaina 14.4. joten tässä on vielä reilusti aikaa osallistua. 
Monilla blogitutuillani on parhaillaan menossa tosi kivoja arvontoja, koitan iltapäivällä laittaa niistä kuvien kanssa linkkejä sivupalkkiin. Mutta nyt pitää heilahtaa lasten kanssa ostamaan pääsiäisaskartelutarvikkeita! Saa nähdä millainen kauppareissu meille kehkeytyy!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Murattirakkautta


 


 Kirpparilta löytynyt puinen lintuhäkki sai tänään sisuksiinsa muratin. Olen rakastunut niin häkkiin, kuin sen asukkaaseenkin. Onneksi en mennyt maalailemaan häkkiä valkoiseksi, se on minusta ihana juuri noin! Luulin, että muratti kaipaa vettä harvakseltaan. Taisin olla väärässä, sillä toinen murattini tekee kuolemaa...

Huomasin, että uusi blogini on ollut pystyssä jo vuoden, ja sen kunniaksi päätin minäkin pitää arvonnan ekaa kertaa. Palataan siihen asiaan piakkoin! Lopuksi vielä linkkaus ja vinkkaus Heidin ihanasta arvonnasta, jossa on hulppeat palkinnot! Kuvan alla olevasta linkistä pääset Heidin arvontaan:




perjantai 15. maaliskuuta 2013

Perusperjantai

Lakanoiden vaihtoa, imurointia, pölyjen pyyhkimistä, mikron pesu, lelujen kerääminen, pyykkäys.
Perusperjantai. :) Lapset auttoi ihan käsittämättömän paljon tällä kertaa, ilman tappelua! Tai vanhempi ainakin, nuorempi oli lähinnä hengessä mukana.


 Vaan nyt on velvollisuudet hoidettu taas tältä viikolta, ja voidaan alkaa rentoutua. Tiedossa on paljon kaikenlaista kivaa: tänä iltana mennään koko perhe hörppäämään kahvit yhden ystävän vanhenemisen vuoksi, huomenna olen koko päivän toisen ystävän polttareissa, ja sunnutaina ajateltiin viedä poika ensimmäistä kertaa laskettelemaan! Minä ja tyttö mennään pulkalla, ja mies opettaa laskemista pojalle samassa mäessä. Sappeelle pääsee lapset ilmaiseksi, jee!

Perusperjantain kunniaksi vielä muutama kirppislöytö esitys, sekä yksi kysymys. Löysin allaolevan kahvikupposen eurolla kirpparilta, ja tykkään kovasti! Jopa siinä määrin, että voisin hakea noita jostakin lisää. Mutta mistä kuppikaupasta mahtaa olla kysymys, osaako kukaan vinkata?


 Kyse on jostain halppismerkistä, päätellen siitä että kupin pohjassa ei ole mitään merkkiä, ja sain sen tosiaan eurolla. Mutta ei sillä väliä, se on nätti. Jos joku osaa kertoa mistä noita saisi lisää, olisin iloinen. :)



Lisäksi löysin kirpparilta lintuhäkin, jollaista olen jo hyvän tovin kaavaillut meille. Ehkä mahdollisesti ostan valkoista suhu-maalia ja raikastan häkin värin, ja asukkaaksi pääsee todennäköisesti muratti kasvamaan. Ellei sitten undulaatti. :P Ei vaan, ei ketään kakkaamaan tähän puiseen häkkiin.


Ja viimeisenä pari (luokattoman huonoa) kuvaa tämän hetken projektista. Liesituuletin. Tötterö on saanut kehikon, ja enää ei pelata muovipussilla (tuuletus on/pussi pois, tuuletus off/pussi takaisin) vaan nyt tuolla on jo ihan oikea koneisto sisällä. Heti kun mies ehtii, hökötys saa kauniin vaalean kuoren ympärilleen.



 Simmottis. Nyt pitää rientää suihkuun ja sitten kemuihin.

Rattoisaa viikonloppua teille muruset! <3

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hämähäkkimies pt II



Kuis tämä elämä nyt soljuukin näin kauheen kivasti, viikonlopusta toiseen. Meillä on ihana suvantoaika menossa. Neljää vuotta lähestyvä poika on alkanut muuttua raivokkaasta uhmapäästä sangen fiksuksi pieneksi mieheksi. Pikkusisko on alkanut viritellä myös kovaa uhmaa, mutta jotenkin se tuntuu vielä perin harmittomalta. On niin pieni vielä, että kiukkuisen naisen saa napattua helposti kainaloon jos meno villiintyy liikaa. Nautin! Tähän voisi vaikka tottua. :) Vaan parempi olla hihkumatta liikaa, kun ei voi tietää kestääkö tätä viikon vai kaksi.

Viime  viikonloppuna Hämähäkkimies pääsi kehyksiin, paikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Mutta näin toistaiseksi:


Pääni pursuaa kaikenlaisia puu-, käsityö- ja askarteluideoita, mutta aika ei tahdo riittää. Olen silti hurjan onnellinen siitä, että olen osa-aikaisesti töissä! Olen nauttinut ihan tosi paljon tästä uudesta elämästäni osa-aikaisena työssäkävijänä. En voi ainakaan omalta osaltani allekirjoittaa sitä yleistä ajatusta, että "koti on lapsen paras paikka"- tai ei ainakaan 24/7. Ei ainakaan meillä. :) Mulle tekee niin hyvää tuulettaa välillä päätäni aikuisten töissä, että sen seurauksena olen ollut kyllä paljon mukavampi äitikin.

Nää on näitä juttuja, mitkä pitää etsiä ja löytää, ilman syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa. Tuntuu hyvältä. :)

Kivaa viikkoa kaikille teille ja meille, töihin, kotiin, ja kotitöihin! <3

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Hämähäkkimies


Meillä oli jotenkin kovin hyvä viikonloppu. Ei tehty mitään erityisempää, mutta oli kovin harmoonista. Ilonaihe nro 1 minulla oli lasteni maalaama taulu- siinä on Hämähäkkimies, jos ette tienneet. Anna-täti tuli yksi päivä lapsia hoitamaan laukussaan akryylivärit ja kainalossaan suuri pahvi. Ja mä ihan vakavissani todella paljon tykkään tosta Hämähäkkimiehestä!!! Se tuo kivan ripauksen moderniutta tänne meille. Ja siis mun lasten maalaama: varmaan tykkäisin vaikka siinä olis keskellä vaan piste. ;)

Ilonaihe nro 2 oli reissu Ikeaan. Sieltä lähdettiin varsinaisesti ostamaan Hämähäkkimiehelle kehystä, mutta sen lisäksi löytyi Ludde-Lampaantalja alennuksesta. Siitä olenkin ehtinyt jo haaveilla useamman vuoden. Ei vaan olla koskaan ehditty sinne aleen, kuulemma siellä tulee aina melkein käsirysy. Mutta nyt ale ei ollut niin suuri, että olisi joutunut sotimaan. Ludde-Lampaantalja saavutti heti suuren suosion. Poika leikki siinä maaten, tyttö meni nakuna kiemurtelemaan taljan päälle ja hihkui ilosta, ja minä rupesin jo kaavailemaan että niitä tarttettais lisää.

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä muratti. Sen löysin jo kotva sitten kaupasta, ja Ikeasta löytyi sille sittemmin kaveri omassa sinkkiruukussaan.

Hmm, kaikki on ollut vallan kivasti. :) Sokerina pohjalla miehen äskettäin minulle kiikuttama vaahtokarkkikaakao. Näiden avulla jaksaa aloittaa taas uuden työviikon. (Jep, palasin töihin.)

Pirteää työ/kotiviikkoa teille jokaiselle!